Ученици от Ценово почетоха паметта на Апостола

Ученици от община Ценово се събраха в салона на местното читалище „Христо Ботев“, за да отбележат 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата. На тържеството, организирано от училищното ръководство и читалищното настоятелство, присъстваха представители на общинската администрация и общинската организация на запасното войнство. „За всеки от нас Васил Левски е ярък пример за подражание. През годините Апостола се превърна в символ на несломимия български дух за свобода. И днес можем да се възхищаваме на подвига му и живота, отдаден изцяло в името на България“, сподели Камелия Божкова, ръководител на лятната академия „Родолюбие“.
Участниците в тържеството направиха кратка виртуална разходка из родната къща и музейна експозиция на Васил Левски в Карлово, разгледаха паметниците в различни краища на родината, които напомнят за величавото дело на Апостола. Под формата на викторина си припомниха важни дати и събития, свързани с живота на най-великия българин за всички времена. Малките родолюбци добре познават и се гордеят със славното си историческо минало.
Учениците демонстрираха творческите си умения. Разпределени в четири отбора, те трябваше да сглобят пъзел с познати фотографии на Левски. Най-емоционално протече състезанието „Лъвски скок“. Михаел Пенев постигна най-добър резултат, а само с един сантиметър разлика на второ място се нареди Ивайла Миланова. Организаторите на празника подготвиха награди в категорията за най-малък участник и най-атрактивен скок. Победителите получиха грамоти и медали от Иванка Боянова, гл. специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.

Print Friendly, PDF & Email