Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе със специална награда на Международното състезание „Социални иновации“

            Отбор SALVATION от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе бе класиран за участие в националния кръг от Международното състезание „Социални иновации“. То се реализира в партньорство на Джуниър Ачийвмънт България и NN България. Състезанието стартира през месец януари. Тази година в надпреварата се включиха 117 екипа и само десет от тях са допуснати на национален финал на международното състезание.

            Нашите ученици преминаха през серия от състезателни етапи. Работиха усърдно със своя ръководител, г-жа Румяна Ценева, и с ментори от NN България. Показаха безупречни знания, умения и професионализъм.

            В екипа са Люба Михнева, Али Махмудов, Александрина Енчева и Ивелин Василев – ученици от XI клас. Те представиха социално насочената си разработка SalvaHelp.

            Идеята представлява усъвършенстван модел на спешна помощ и профилактика. Осъществява се без необходимост от медицински персонал и за кратко време. С нейна помощ всички ще се чувстват по-спокойни и по-сигурни за здравето си.

            На националния финал нашите възпитаници бяха наградени със специалната награда на журито – за „Най-добра презентация“ и „Най-добро презентиране“ на своята идея.

            От сърце ги поздравяваме и им пожелаваме още по–големи бъдещи успехи!

 

 

            Автор: Румяна Ценева старши учител по икономически дисциплини

Print Friendly, PDF & Email