Успех на ПГИУ „Елиас Канети“ в ТФ ФЕСТ 2020 Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“

На 23 и 24 април 2020 г. се проведе XХIII ТФ Фест 2020 г. В условията на COVID-19, панаирът за първи път се проведе онлайн. За целта организаторите създадоха онлайн система за осъществаване на ТФ ФЕСТ 2020, включваща система за регистрация, система за разплащания, система за посетители, виртуални магазини и място за онлайн преговори с възможност за сключване на договори.

Всички учебни предприятия създадоха свои онлайн магазини, в които предлагаха и рекламираха продуктите си. Участниците използваха електронна платформа, която симулира реалните панаирни дейности. В панаира участваха 127 екипа от България, Румъния, Сърбия, Словения, Черна Гора, Испания и Литва.

Нашата гимназия участва с пет отбора от ХІБ, ХІВ, ХІГ и ХІД клас: Рекосистем –търговия на дребно с рекуператор – топлообменник, Dronе Delivery – пощенска и куриерска дейност с дрон, Тангра – културно-исторически комплекс – прабългарско селище, Iron Will – фитнес център, който предлага безплатна физиотерапия на хора с двигателни проблеми и Clean Future – иновативно сметосъбиране.

Двата панаирни дни бяха наситени с водене на преговори, сключване на сделки, попълване на счетоводни и банкови документи, зареждане на виртуалните магазини, реклама на продуктите, много работа и емоции. С постоянство, труд и желание учениците се справяха с поставените предизвиикателства и отлично представиха финансовата си и дигитална грамотност, иновативни идеи, професионални умения и предприемачески дух на практика!

Екипът на Iron Will с управител Даниел Кирилов и ръководител Даниела Цонева – ст. учител по икономически дисциплини, прибави ново отличие в колекцията от награди на нашата гимназия – награда InstaGRAMMY на UNIFY – специализиран консултант за образование в Холандия.

Поздравления за отличната работа! Продължавайте да ни радвате с успехите си!

Автор: Анета Ангелова – главен учител

Print Friendly, PDF & Email