Дебатьорите на АЕГ “Гео Милев” откриха новия сезон с победи

На 21 и 22 ноември 2020 г. ученици от две възрастови групи (VIII – IX клас и X-XII клас) се включиха в първото онлайн състезание за речи и дебати на английски език за Източен регион, организирано от Фондация БЕСТ.

Два оспорвани дни на дебати, посветени на налагането на икономически санкции, симпатичните филмови злодеи, училищата и малцинствените етнически групи, както и на влиянието на туристическата индустрия върху развиващите се държави изведоха до върха отбор в състав: Лила Иванова (IXA клас), Мария Георгиева (IXA клас) и Юлиана Йотова (IXБ клас).

Лила беше отличена и като най-добър говорител в дебатите, а ораторската ѝ реч за това как всеки се опитва да бъде приет и как попада в капана на чуждото одобрение ѝ донесе второто място в съответната категория.

Другите ни отбори се представиха достойно, дебатирайки по позиции относно държавната поръчка във ВУЗ, Възродителния процес, плащането на данъци от местата за поклонение, Западните Балкани и ЕС. Те защитиха позицията си на етични опоненти, като медалите за спортсменство бяха завоювани от Яница Кръстева (XIБ клас), Антония Гаджева (XIГ клас) и Йоана Иванова (XIГ клас).

Print Friendly, PDF & Email