Ученици от АЕГ „Гео Милев“ – Русе заеха призови места в дебатите и публичната реч на английски език

Ученици от две възрастови групи (VIII-IX клас и X-XII клас) се включиха във второто онлайн състезание за речи и дебати на английски език за Източен регион, организирано от Фондация БЕСТ нa 13 – 14.03.2021 год.

Дебатите относно социалните мрежи, разрешаването на проблемите на градовете с намаляващо население, професионалните позиции на жените в области, където водещи са мъжете, както и дали заплащането на учителите би трябвало да зависи от академичните постижения на техните учениците, класираха на първо място отбора в състав: Лила Иванова (IXА клас), Мария Георгиева (IXА клас) и Юлиана Йотова (IXБ  клас). Мария беше отличена и като най-добър говорител по цялостно представяне в речите.

Лила Иванова завоюва и трето място с ораторска реч, посветена на това как нашият мозък ни манипулира. Тя се състезава с участници в две възрастови групи.

Останалите отбори на училището се представиха достойно, оспорвайки присъждането на гражданство за спортни заслуги, емиграцията към ЕС като единствен изход за младите хора от Западните Балкани, забраната на реклами на финансови продукти за масовата публика, както и предимството при прием на студенти с опит в специалността, която тепърва ще изучават. Те защитиха отлично позицията си, която изведе на второ място отбор в състав: Явор Томов (XIА клас), Александрина Хаджигеоргиева  ( XIВ клас) и Йоана Петрова (XIВ клас).

Всички участници от АЕГ „Гео Милев“ се класираха за Националния турнир, който ще се проведе на 24 и 25 април 2021 г.

 

М. Миланова – ръководител на Клуба по дебати и публична реч

Print Friendly, PDF & Email