СРЕЩА НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГРКК С ПОСЛАНИКА НА КРАЛСТВО НИДЕРЛАНДИЯ

На 03.06.2021 г. учениците от 10. клас на ПГРКК участваха в тържествената церемония по освещаването на новото специализирано средство за драгиране на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

Учениците, участващи в освещаването на драгата, бяха изпълнени с вълнение, ентусиазъм и много положителни емоции. Те имаха честа и удоволствието да разговарят с хора на ръководни позиции и да им бъдат запознати с отговорностите по поддържането на корабоплавателния път.

Нашите ученици успяха да се докоснат с  вълнение и емоция в откриването на най-новото в Европа, изключително полезно и икономично плавателно средство.

Още по–голямо вълнение за тях беше, че се срещната и общуваха на английски език с кръстницата на новата драга „Янтра“, а именно посланикът на Нидерлания, нейно превъзходителство г-жа Беа тен Тъшър. Г–жа Тъшър пожела на учениците успешно завършване и реализация в професиите, свързани с корабоплаването и превоза на стоки и товари по река Дунав и вътрешните водни пътища на Европа.

Print Friendly, PDF & Email