ОУ „Ангел Кънчев“ откри нова класна стая за креативни дигитални създатели

На 22.06.2021 г.  в ОУ “Ангел Кънчев” – гр. Русе бе официално открит нов модерен кабинет за креативни дигитални създатели, което е повод за гордост за цялата ни училищна общност. Това е едно от шестте русенски училища, коeто получава субсидиране по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“.
Класната стая разполага с две работни маси с по 8 места, като е закупено съответното оборудване, което да се ползва от възпитаниците на училището и техните учители. Кабинетът разполага с  10 лаптопа със станция за зареждане; 3 таблета; 2 комплекта конструктори  Arduino, 3D принтер и интерактивен дисплей.

STEM философията поставя учениците в среда, където експериментът е водещ. В новата стая децата ще могат да се обучават интерактивно, като сами ще могат да си отговорят на въпроса „Защо са ми нужни тези знания и къде да ги прилагам?“.

Иновативната класна стая, на която ще се радват учениците, е на стойност 50 000 лева.

На тържественото откриване присъстваха много гости, сред които г-жа Стефка Караколева – зам.-областен управител на гр. Русе; г-жа Росица Георгиева – началник на РУО –  Русе; г-н Енчо Енчев – зам.-кмет по хуманитарните дейности на Община Русе; г-н Иво Драганов – председател на Обществения съвет към училището. Училищният празник бе уважен и от други директори на училища и детски градини от гр. Русе.

По време на събитието гостите имаха възможност да наблюдават кратка демонстрация на урок, чрез който да се запознаят с функционалностите на кабинета. Учениците от IIIА клас с класен ръководител г-жа Даниела Кошарова показаха своите дигитални умения и демонстрираха  знанията си за кръговрата на водата.

 

Текст: Р. Матеева

Print Friendly, PDF & Email