Поздравителен адрес за началото на учебната 2021/2022 година от д-р Росица Георгиева – Началник на Регионално управление на образованието – Русе

  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Министерство на образованието и науката

Регионално управление на образованието – гр. Русе

 

                             

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ДИРЕКТОРИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ  ДЕЦА И УЧЕНИЦИ, 

 

Всяка година, точно на 15 септември, първият училищен звънец трепетно ни припомня, че традицията да празнуваме учението е жива и трябва да бъде пазена и предавана на поколенията! Днес над 19 130 ученици от 68 училища в област Русе ще прекрачат прага на родното училище, над 1 500 първокласници – за първи път.

Започва една учебна година, която носи предизвикателства, но и увереност, че трябва да бъдем единни и солидарни. Каквото и да се случва, както и да се променя светът, училището ще остане територия на духовност, на творчество и светлина. От всички нас зависи детската градина и училището да бъдат място, където споделяме съкровени ценности и мечти.

Обръщам се към учениците с пожелание за успехи, за постоянство и устрем, за вяра в собствените сили за постигане на целите.

На първокласниците желая вълнуващо пътешествие в света на буквите и цифрите, много радост и щастливи мигове!

Към колегите учители отправям благодарност за тяхната всеотдайност, за професионализма, с който се справиха с образователния процес през дните на  извънредна епидемична обстановка. Пожелавам Ви да сте здрави, да вдъхновявате, да се справяте с предизвикателствата с творчество и с любов!

Вярвам, че родителите ще продължат да поощряват любознателността на децата си, да се радват на успехите заедно с тях, да бъдат опора и съюзник на учителите в стремежа учениците успешно да изкачат още едно образователно стъпало.

Надявам се, че всички заедно ще намерим вдъхновение, енергия и идеи да работим за  доброто образование – нашата обща и безусловна ценност!

 

 

НА ДОБЪР ЧАС ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!

 

Д-Р РОСИЦА ГЕОРГИЕВА               

Началник на РУО – Русе                        

Print Friendly, PDF & Email