„Да спортуваме заедно“ в ОУ „Любен Каравелов“ – Русе

Спортен празник под надслов „Да спортуваме заедно“ проведе училище „Любен Каравелов“ на 14 октомври 2017 година. Събитието сложи началото на поредица от инициативи, посветени на годишнината от рождението на патрона на училището.
В слънчевата съботна сутрин ентусиазирани деца, придружени от семействата си, изпълниха градския стадион в Русе.
Тържеството започна с дефиле на медалистите – изявени в различни спортове ученици и с изпълнението на момичетата от мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом – Русе.
За същинското състезание децата бяха разделени на две групи. Заедно с родителите си учениците от начален курс се съревноваваха в спортни състезателни игри, а по-големите мериха сили в бягане, хвърляне на медицинска топка и скок дължина.
Кулминацията на празника беше щафетната обиколка на стадиона, в която участваха деца, родители и учители. Публиката възторжено аплодира старанието на участниците.
Във всяко състезание бяха излъчени победители, които получиха медали за постиженията си. Имаше удовлетворени от успеха си участници, имаше и малко разочаровани. „Победените днес, може да са победители следващия път” – каза директорът на училището г-жа Росица Рангелова и подчерта, че най-голямата награда са грейналите усмихнати детски лица. Нека спортуваме заедно, защото заедно сме по – силни!

Print Friendly, PDF & Email