Поздравителен адрес по повод Деня на будителите – 1 ноември

ДО
ДИРЕКТОРИТЕ
И ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ
ОТ ОБЛАСТ РУСЕ

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ,
СКЪПИ УЧИТЕЛИ,

С особена почит и уважение Ви поздравявам по повод 1 ноември – денят, в който България се покланя пред великия благослов на народните будители, пред достойните нейни синове, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечеството в идеал и съдба на цял един народ!
Вашата мисия да отстоявате висините на човешкия дух, да пазите народните традиции, да поддържате жив огъня на духовното начало, е мисия трудна, но изключително благородна. Бъдете достойни последователи на завещаната ни българска духовност и традиции и гледайте със самочувствие в бъдещето на България!
Изграждането на горди и високообразовани, конкурентноспособни на своите европейски връстници млади хора – това е днешната високоотговорна мисия на българските учители като носители и пазители на изконните ни ценности, като продължители на делото на Народните будители.
Благодаря Ви за всеотдайността, за отговорността Ви към бъдещето, за възрожденския дух, който поддържате неуморно и за примера, който давате самите Вие!
Честит празник български учители, събуждащи духовното и чертаещи делници, изпълнени с надежда и родолюбие!


Д-Р РОСИЦА ГЕОРГИЕВА
Началник на РУО – Русе

Print Friendly, PDF & Email