В ПГЕЕ „Апостол Aрнаудов“ се проведе училищния кръг на националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“

Автор на текста:
Анелия Вълева – старши учител по учебна практика

На 17 януари 2018 година в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ за седми пореден път се проведе училищния кръг от Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ по Календара на МОН.
Състезанието се организира съвместно от училището и търговска верига „Елимекс“. В него вземаха участие 19 ученици от двете възрастови групи: VІІІ-Х клас и ХІ-ХІІ клас. То премина в две части, като в първата част учениците решаваха теоретични тестове, в които бяха включени въпроси от учебните дисциплини: електротехника, градивни елементи, аналогова схемотехника и цифрова схемотехника, а във втората част участниците изпълняваха практически задания по изработката на светодиоден предупредителен знак и електронно зарче за съответната възрастова група.
Писмените работи и изпълнението на практическите задания бяха оценявани от представители на търговската верига „Елимекс“ под ръководството на инж. Детелина Иванова – мениджър „Обучение и квалификация“ във фирмата, която изрази своето голямо задоволство от отличната теоретическа и практическа подготовка на учениците в областта на приложната електроника. Тя заяви, че от всичките си участия в състезанията през настоящата година учениците на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ са се справили най-добре и това една голяма предпоставка да станат сериозен конкурент на другите професионални гимназии в Регионалния и Националния кръг на състезанието „Мога и зная как“. На тази мисъл я навеждат резултатите от работата на участниците, които постигнаха най-висок лрой точки от 80 до 94 точки при 100 възможни и застават на челните места в класирането, както следва:
В първа възрастова група:
І място – Християн Петров – 10-в клас
ІІ място – Борислав Борисов – 9-г клас
ІІІ място – Велико Мънгов – 10-в клас

Във втора възрастова група:
І място – Николай Монев – 12-е клас
ІІ място – Павлин Банев – 11-д клас
ІІІ място – Ппетър Петров – 11-в клас

Всички класирали се бяха наградени от инж. Детелина Иванова със сертификати и ваучери за магазин Елимекс на стойност от 5 до 20 лева за закупуване на електронни компоненти, с които бъдещите електротехници изработват самостоятелните си електронни проекти.

Print Friendly, PDF & Email