Почит пред паметта на Апостола

На 19 февруари 2018 г. СУ „Васил Левски” – гр. Русе: ръководство, учители и ученици, преклонихме глави пред паметта на Апостола, пред подвига и саможертвата на един от най-преданите и честни синове на България. На тази свещена дата на поклонение за целия български народ в 10 часа в Аулата започна честването по случай патронния празник на нашето училище, което се гордее с името на най-великия българин!
Скъпи гости бяха народни представители, общински съветници, началник-отдел “Образование” към Дирекция “Хуманитарни дейности” към Община Русе, представители на Съюза на ветераните от войните на България, Военен съюз “В. Левски”, Русенски университет и Издателство “Просвета”.
Топли думи към присъстващите бяха отправени от директора на училището, господин Галин Ганчев, и от Пенчо Милков – народен представител, а отец Георги отслужи заупокойна панихида за Дякон Игнатий. След тематичната и силно емоционална поетично-музикална програма бяха раздадени награди на ученици, участвали в проведената седемдневка, обвързана с живота и героизма на Апостола на свободата – за есе, стихотворение, рисунка и фотоизложба, посветени на Васил Левски.
Пред паметника на героя, в двора на училището, бяха поставени цветя и венци.

Текст: Стефка Мънгова, заместник-директор

Print Friendly, PDF & Email