СУ „Васил Левски“ – Русе посрещна годината на жълтото земно куче според китайския календар

На 21 февруари СУ „Васил Левски“ – гр. Русе и Институт Конфуций – Велико Търново тържествено отбелязаха настъпването на годината на жълтото земно куче според китайския календар. Гости на събитието в Канев център бяха представители на общината, ръководството на СУ „Васил Левски“, представители на Института, много родители, учители, ученици и граждани. Преподавателите по китайски език, доброволците и учениците се бяха погрижили за атрактивна и разнообразна програма, в която имаше песни, танци, ревю на традиционно китайско облекло, презентация с интересни факти за Китай и уникалният танц на дракона.

Особен колорит внесоха и двете панди на сцената, които зарадваха най-малките посетители, а след края на програмата на сцената дойде ред и на дългоочакваната работилничка, където всеки имаше възможността да да си направи татуировка с къна на избран йероглиф, да изреже фигурка от хартия, да нарисува китайска живопис, да се включи в играта с пръчки за хранене, да поиграе китайски хек и разбира се да опита от вкусната и автентична китайска храна, приготвена от китайски ресторант „Бамбук“. На празник като на празник – много усмивки, шеги и добро настроение съпътстваха цялото мероприятие.

Пожелаваме годината на кучето да донесе здраве и сполука на всички, а за да се чувстваме добре под знака на кучето, е необходимо да бъдем добри, лоялни и щедри. До нови срещи с китайската култура!

Текст: Ст. Мънгова

Print Friendly, PDF & Email