Празник в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – с. Семерджиево

Министерство на образованието и науката организира инициативата „Розите на България“ съвместно с българските общности зад граница с участието на организации, към които функционират български неделни училища в чужбина. Тя е посветена на 11 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата „Розите на България“ е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.
В инициативата се включи и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- с. Семерджиево.
На 11 май 2018 г. от 17: 30 ч. в центъра на селото тропнаха хорце млади и стари, учители и ученици, родители и гости.
Празникът започна още от 14:00 ч. когато учениците показаха своите спортни умения, като се състезаваха с колелета и различни щафетни игри.
В 16:00 часа екипът „ Млади историци“ към ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Семерджиево, по Проект „Корени и крила“ представиха на гостите от клуб „Червена роза“- гр. Русе, презентацията на тема „Участие на войници във войните, родом от с. Семерджиево“. Това е плод на техният труд по проучване, разговори с техни живи роднини, продължил месеци наред. Желанието на всички тях е да се осъществи и проекта по изграждането на паметник в селото, с имената на загиналите войници от с. Семерджиево, които са оставили костите си по бойните полета в името на свободата на родината си.

Print Friendly, PDF & Email