Всеки ден е ден за четене!

Всяка есен отбелязваме Националната седмица на четенето. През 2018 година дните, посветени на радостта да четеш, са от 22 до 26 октомври.

Ние от СУЕЕ вярваме, че четенето не е занимание самотно, затова кампаниите ни обединяват за събития, в които си припомняме с приятели и съученици книгите, които обичаме. Вярваме, че и всеки ден е подходящ за четене!

Затова ви каним да намерите време днес да прочетете няколко странички от любима или нова книга. А тъй като книгите също обичат приключенията, може да я пуснете да пътува от къщичката за книги пред училището. Напишете послание до непознатия, който ще я хареса, или оставете адреса си в социалните мрежи, за да може да споделите впечатления.

http://souee.bg/news/item/1577-1.html?fbclid=IwAR0KqYNPgIvkTXfeF0yXT-vz4lko0052c_uweTWkrM9nRU-VOsgSA3QPLHk

В рамките на Националната седмица на четенето учениците от IVД и XIIА, изучаващи руски език, заедно прочетоха разказ “Вини-Пух и неговите приятели”/А. Милн / и обсъдиха темата за истинското приятелство.
Съвместно отбелязаха Националната седмица на четенето III д и I д. Учениците от III д клас, преобразени като любими свои литературни герои, се представиха и почетоха любими приказки на новите си приятели от I д клас.
Учениците от първи и трети клас откриха Националната седмица на четенето в СУЕЕ с любими приказните герои. Пипи, Снежанка, Златното момиче, Том Сойер и много други прочетоха своите истории на малките ученици, а първокласниците изненадаха по-големите със загадки в картини.
Изложба от мисли на третокласници от СУ за европейски езици на тема „Аз чета, защото…“ беше подредена в училищната библиотека по случай Националната седмица на четенето. Споделяйки отношението си към четенето, малките ученици мотивират и връстниците си да четат.
Седмицата на четенето бе отбелязана с голям брой събития в началните класове на СУЕЕ. Първокласниците посрещнаха гости от трети клас и представиха любимите си приказни герои. В Iг клас учениците преразказваха любимите си приказки. В I д клас бе проведена беседа „Как да пазим книгите?“, бяха изработени книгоразделители и бе осъществено съвместно четене с ученици от Vд клас. В групата за целодневно обучение първокласниците разказаха за любимите си приказни герои.

„В света на приказките“ бе съвместна дейност между II А и VI А клас. Учениците от II А клас участваха и в разговор на тема „Книгата – добър съветник“. Във IIБ клас учениците представиха любимия си приказен герой, учениците от II г клас се потопиха „Във вълшебния свят на приказките“, а във II д клас четоха откъси от любими книги в „Приятели на книгите“. Във IIА и IIБ група ЦДО беше организирано посещение от г-жа Керчева, която проведе с учениците игра “Прочети и напиши”, беседа и четене на приказка. Посещението приключи с награда за всеки ученик – книгоразделител.
В IV в клас бе направена драматизация на откъс от романа „Том Сойер“, а в IV г клас учениците писаха разсъждение на тема „Чета, защото…“, оцветяваха книгоразделители и бе проведен конкурс за най-изразително четене на стихотворение. Бе поставено началото на писане на книга, която ще бъде отпечатана в края на учебната година.

Print Friendly, PDF & Email