Национална седмица на четенето в ОУ „Олимпи Панов“ – Русе

В седмицата на четенето, учениците от II б клас при ОУ „Олимпи Панов“ – Русе, изработиха табло с мисли за книгата и подредиха кът с любими книги. Проведоха състезание за най-добър четец. Разучиха и драматизираха пред I б клас приказките „Най-скъпия плод“ и „Сливи за смет“. Изработиха и подариха на първокласниците заглавна страница на любимата си книга. Седем деца от класа се включиха в маратона на четене на 27.10.2018 г. Посетиха ателието за четене и ателието за илюстрации на приказки. Направихме си дърво в класната стая на което залепяме заглавието на прочетената книжка.

Учениците от IIIа клас на ОУ „Олимпи Панов“ – Русе отбелязаха Националната седмица на четенето с изложба от своите читателски дневници. Показаха и разказаха за своите любими книжки и герои. Излъчиха най-добри четци на класа.

Учениците от IVв клас носеха своята любима книга. Всеки прочете момент от книгата, който му харесва най-много. Всеки беше подготвил кратка биография на български автор, творил произведения за деца. Проведохме и състезание за най-добър четец. Победител – Мартин Денков.

Print Friendly, PDF & Email