Националната седмица на четенето в СУ „Йордан Йовков“ – Русе

В средно училище “Йордан Йовков” – Русе се проведоха две инициативи, свързани с Националната седмица на четенето. На 25.10.2018 г. на гости на  IIА клас, в часа по извънкласно четене, ни беше любимата и невероятна актриса Ралица Константинова. Със своята страхотна лъчезарна усмивка тя прочете любими текстове от автори като Стефан Цанев и Йордан Радичков. Поговори с децата за ползите от четенето, а те споделиха с нея с кои книги са успели да се преборят през лятото. И на изпроводяк – цвете за спомен от нас, за да й напомня за нас и първата ни среща.

С много усмивки учениците от  IIА клас сложиха финала на Националната седмица на четенето. По покана на нашите приятели от Детския отдел при РБ „Любен Каравелов“ отбелязахме юбилей – 50 г. от написването на една от най-любимите и обичани детски книги „Ние, врабчетата“. Учениците научиха любопитни факти от биографията на автора Йордан Радичков, четоха и се смяха на любими откъси от книгата. Нашата изненада за домакините беше драматизация по моменти от книгата. Случайни посетители в отдела бурно аплодираха малките ни артисти. И за финал – всеки нарисува своето любимо врабче, което отнесе със себе си като спомен от тази вълнуващата среща.

Ученици от IБ, IVБ и VБ клас  взеха участие в Празника на четенето и книгата „Чети с мен!“ на 27.10.2018 г., организиран от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по повод Националната седмица на четенето и Деня на народните будители -1 ноември.

Светлана Колчева
Старши учител по информатика и ИТ в  СУ “Йордан Йовков” – Русе

Print Friendly, PDF & Email