Ученици от АЕГ „Гео Милев“ отново ще представят област Русе на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език

На 31.01.2019 год. единадесетокласниците Велислав Ганов, Милен Акълиев, Симеон Иванов, Александър Димитров, Антон Антонов и десетокласничката Каролина Тадевосян представиха на областен кръг от конкурса за авторската пиеса на английски език постановката си „Арменци“.
Проектната идея е на Михаела Георгиева от X „в“ клас и Каролина Тадевосян от X „в“ клас. Автор на текста на английски език е Велислав Ганов от XI „б“ клас, който изпълнява и ролята на Яворов. Вдъхновена от силно въздействащата и днес елегия „Арменци“, пиесата е насочена към актуалната тема за бежанците и нашата гражданска позиция. В рамките на 15 минути, каквото е изискването за времетраене на продукциите във фестивал, актьорите представят различните гледни точки и силата на изкуството за разчупване на стереотипите, разширяване на светогледа и възпитаване на толерантност.
Авторитетното жури в състав г-жа Веселка Симеонова – старши учител по английски език в СУПНЕ, г-жа Таня Борисова – старши учител по английски език в ПЧСУ „Леонардо Да Винчи“ и г-жа Мина Маринова – актриса при Младежки дом – Русе класира младите актъори за финален кръг в гр. Враца през м.март с 27,33 от 30 точки.
Представянето на ученици от АЕГ „Гео Милев“ на национален кръг на Фестивала за авторска драматургия на английски език ще е трето подред. Миналогодишната пиеса на тема „Философия на добротата“ спечели награда за „Най-драматично представление“ заради силното си послание, отново свързано с толерантността.

Текст: Илияна Христова – ст. учител по английски език в АЕГ „Гео Милев“ – Русе

Print Friendly, PDF & Email