Извоювано II място от ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ на зонално първенство по баскетбол девойки (11. – 12. клас)

На 19 март 2019 г. в зала „Дунав“ в Русе се проведе зонално първенство по баскетбол девойки (11. – 12. клас), в която учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ придобиха право на участие, след като победиха участниците в общинския и в областния кръг. Отборът премина полуфиналната фаза със служебна победа над отбора на Търговище, а на финала срещна баскетболистките от ПМГ – Силистра.
Срещата беше равностойна и в полувремето разликата от 10 точки беше в полза на гостите. Минималното предимство се запази през цялата среща. Мачът завърши с разлика от 16 точки в полза на гостуващия отбор.
Учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ се представиха достойно и заеха второ място. В отбора, представил гимназията, взеха участие: Илиана Илиева от VIIIА клас, Анжелика Желева от IXБ клас, Дарис Добрева от IXВ клас, Илона Иса от IXГ клас, Даниела Георгиева от XIБ клас, Йоана Симеонова и Виктория Манолова от XIIД клас, Александрина Тороманова от XIIБ клас, Ивалина Чолакова и Инна Игнатова от XIIА клас. Отборът е с ръководител Румен Белчев – учител по физическо възпитание и спорт.
Поздравления за положените усилия и висок спортен дух!

Текст: ПГИУ „Ел. Канети“

Print Friendly, PDF & Email