Патронен празник на Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ – гр. Русе

На 12 април Професионална гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ чества своя патронен празник и 89 години от създаването на учебното заведение. Празникът е повод учители и ученици да си припомнят най-важните моменти от живота на своя патрон Юрий Гагарин – първият космонавт, излетял на 12 април 1961 година и поставил началото на епохални промени в живота на човечеството.

Възпитаниците на училището отбелязаха празника с презентации и викторина за биографията и постиженията на Юрий Гагарин и историята на училището. Празничната програма се пренесе в двора на училището с баскетболна среща, в която победител бе сборният отбор на единадесетокласниците. Кулминацията в тържеството  постави автошоуто „Майсторско управление на автомобил“, което се проведе на спортната площадка на гимназията, където демонстрираха майсторски умения учениците от 12. клас.

Победителите в отделните надпревари бяха наградени с подаръци, осигурени от синдикалните организации към училището, фирмите “ЕС ТРАНС” и “ДУНАВ АУТО”и ръководството на гимназията.

ПГ по механотехника ”Юрий Гагарин” навършва 89 години от създаването си, а това е зряла възраст и време за равносметка. Част от нея са хилядите възпитаници на училището, намерили реализация в обществената, икономическата, културната и политическа сфера, станали достойни инженери, научни работници, лекари, журналисти, музиканти, културни дейци и учители. Днес училището има амбицията да докаже, че подготвя професионалисти, които успешно се реализират на пазара на труда, защото топлотехническите и автотранспортните специалисти се търсят и винаги ще се търсят.

Текст: ПГМТ „Ю. Гагарин“ – Русе

Print Friendly, PDF & Email