Отлично представяне на ученици от СУЕЕ на Националния конкурс „Елиас Канети“

За поредна година ПГИУ „Елиас Канети“ и Международното дружество „Елиас Канети“ – Русе, организатори на Националния ученически литературен конкурс по мисъл на Канети, успяха да провокират младите творци с темата „Да се качваш и да слизаш от времето“ (из „Записки 1954-1993“).
В конкурса се включиха възпитаници на няколко русенски училища – ПГИУ„Елиас Канети“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, МГ „Баба Тонка“, както и ученици от Бургас, Търговище, Силистра и др.
Журито отличи творбите на пет наши ученички – Вероника Андреева и Йоанна Стефанова от XIIА клас и единадесетокласниците Несрин Алиева, Паола Атанасова и Светломира Калчишкова. Вероника е участвала в четири от изданията на конкурса в категориите „Есе“ и „Рисунка“ и е заемала призови места, а Йоанна – в три. Първото място в категорията „Кратък разказ характеропис“ е поредният успех на Йоанна Стефанова, която тази година бе класирана за участие в националния кръг на олимпиадата по български език и литература.
Ученичките участваха в литературното четене, посветено на патрона на ПГИУ „Елиас Канети“, а рисунката на Вероника бе включена в представителна изложба.
Пожелаваме на всички несекващо вдъхновение, на абитуриентките – много успехи по новия им път.
Текст : СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“

Print Friendly, PDF & Email