Ученици от община Ценово разкриха талантите си

Салонът на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово се превърна в сцена на заключителното междуучилищно занятие по интереси. Празникът се проведе и в навечерието на Международния ден на детето – 1 юни. Изявиха се групи от четирите учебни заведения в общината, които представиха песни, танци и драматизации. Във фоайето на читалището беше подредена изложба на изработените предмети по време на занятията. Децата горещо аплодираха своите съученици за заключителните им изяви.
Първи се изявиха учениците от Новград, които пресъздадоха обичая „Лазарки“. Представителите от ОУ „Христо Ботев“ в Караманово влязоха в ролята на артисти, като представиха откъс от пиесата „Женско царство“. В училището в Долна Студена е сформиран клуб по народни танци, в който участват само момичета. Облечени в пъстри народни носии, малките танцьорки изпълниха механджийско и дунавско хоро. Възпитаниците на училището в Ценово участват в два клуба по интереси – „Вълшебна творителница“ и „Географи – откриватели“. Момичета и  момчетата подредиха изложба с експонатите, изработени в часовете, и географски принадлежности.
Младите таланти получиха подаръци от зам.-кмета на Община Ценово Ваня Игнатова. В поздравлението си тя подчерта, че по време на заниманията се развиват не само заложбите и талантите на учениците, но и се усвояват до най-малки подробности типичните за региона обичаи и традиции, изучават се български народни песни и танци.

Марий Пейчев
Връзки с обществеността и протокол
Община Ценово

Print Friendly, PDF & Email