Майки на деца със специални потребности организират кампания на първия учебен ден в подкрепа на фондация „Александър Русев“

„Нека заедно бъдем съпричастни към децата със специални потребности“- за това призовават родители, които инициират поставянето на дарителски кутии във всички детски градини и училища в град Русе. Идеята е в Първият учебен ден всеки да дари средства с които да се подпомогне дейността на фондация „Александър Русев“. Посланието на кампанията е децата още от ученическа възраст да се научат на съпричастност и благотворителност към хората в нужда. Майки и бащи на деца, които в момента използват безвъзмездно услугите на фондацията са решили да популяризират дейността на организацията и сами да станат част от благородната идея.

Фондация „Александър Русев“ работи напълно безвъзмездно с деца със специални потребности, като им осигурява безплатни водни занимания.

В подкрепа на тазгодишната инициатива се обяви и Теодор Цветков -рекордьор на Гинес, който ще е лице на кампанията . Събраните средства ще бъдат прибавени към фонда, необходим за изграждането на Рехабилитационен воден комплекс , където децата ще получават напълно безплатни подкрепа и терапия.

Миналата година при подобна инициатива бяха събрани близо 13 хил. лв. за Фондация „Александър Русев“. Събраните средства ще бъдат преброени от комисия на родители и учители и оповестени в социалните мрежи.

ДАРИ УСМИВКА НА ДЕТЕ, ПОКАЖИ ДОБРО!

С подкрепата на дирекция “Култура и образование” към Община Русе

Print Friendly, PDF & Email