Десето поредно участие на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ в състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“

Новата 2020 година започна с поредния успех за ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ – Русе , който се дължи на учениците-участници в традиционното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, организирано от фирма „Елимекс“.
Както отбеляза инж. Детелина Иванова – мениджър по професионалната квалификация във фирмата, тазигодишното състезание е юбилейно, защото се провежда за десета поредна година.
Състезанието на 9 януари 2020 протече в два кръга: първият кръг беше за решаване на теоретичен тест, а вторият – практически, за монтаж на печатна платка.
Участниците в състезанието положиха много усилия и творческа енергия при изпълнението на практическата задача, като показаха високи умениа за механичен монтаж и запояване на електронните компоненти.
Изработените печатни платки бяха оценявани за качество на монтажа, време за монтиране, функционираща електронна схема.
При учениците от първата възрастова група VІІІ – Х клас на първо място се класира Павел Стоянов IXВ клас, на второ – Мариян Радославов XГ клас и на трето място: Луис-Кристо Славов от IXГ клас.
Във втората възрастова група ХІ – ХІІ клас на първо място се класира: Иван Николов – XIГ клас, на второ място – Йордан Славов и на трето място – Християн Петров.
Оценяващите учители и представителите на фирма „Елимекс“ изразиха голямото си задоволство от добрата професионална подготовка и качествана работа на нашите ученици.
Желаем им нови учебни, творчески и професионални успехи не само през новата 2020 година!

Автор: инж. Даниела Ненова – старши учител по компютърни науки

 

 

Print Friendly, PDF & Email